01/03/2018

Vídeo de la sèrie The drops of Damià Barceló sobre Water treatment and reuse

We Are Water Foundation està produint la sèrie de 8 vídeos “The drops of Damià Barceló” centrada en la temàtica de l'aigua i els contaminants emergents. La Fundació ha publicat al seu Canal Youtube el cinquè vídeo que tracta sobre la reutilització i el tractament de l'aigua.

En el vídeo, Damià Barceló, director de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), explica el procés de purificació de l'aigua i la seva reutilització.


Tal com s'explica en l'enregistrament, l'aigua és massa preciosa per utilitzar-la només una vegada. Necessitem prendre consciència i considerar que els beneficis d'una cultura de reutilització i reciclatge poden ajudar-nos molt. En l'agricultura, avançar cap a models ecològics disminuirà la contaminació de l'aigua subterrània causada pels fertilitzants; en la indústria, reduirem i reciclarem les deixalles, i en les nostres llars, si eliminem els contaminants que aboquem en el sistema de clavegueram, reduirem el cost de la reutilització. Comprendre el model d'economia inspirat en els cicles de la naturalesa ens guiarà cap a la sostenibilitat global.