22/11/2017

Vora una vintena de científics catalans a la llista dels més influents del món

Vuit investigadors de l'Hospital Clínic-IDIBAPS (Institut d'Investigació Biomèdica Pi i Sunyer) figuren en la llista dels científics més influents del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació. L'IDIBAPS es converteix així en la institució de recerca catalana que més persones aporta a la llista, que inclou una mica més de 3.300 científics. S'han triat entre l'1% més citat de 21 camps de recerca. Són, per tant, els que tenen més impacte en les seves respectives àrees d'investigació.

Potser 3.300 semblen molts, però es calcula que a tot el món hi ha uns set milions de persones dedicades a la recerca científica -tot i que es tracta d'una xifra difícil d'establir-. Així, els presents a la llista serien aproximadament el 0,05% de tots els científics del món. Per elaborar la classificació, els experts de Clarivate Analytics han tingut en compte 130.000 articles de 900 institucions d'arreu del món. Juntament amb aquests vuit investigadors de l'Idibaps n'hi ha d'altres de catalans o d'institucions catalanes fins arribar a la vintena.

Cal dir que aquesta no és l'única llista que intenta establir quins són els científics més influents. Damià Barceló, director de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), va entrar a l'octubre a la que elabora Scopus, que té en compte no només articles sinó també llibres, conferències i ponències.

FONT DE LA NOTÍCIA: 324 (Llegir notícia sencera)