19/12/2017

CERCA atorga el Premi Pioner 2017 a Ibrahim Erdem Irtem, investigador de l'ICRA

La Institució CERCA va celebrar ahir l’acte de lliurament dels Premis Pioner 2017. Entre els guardonats d’enguany es troba el Dr. Ibrahim Erdem Irtem investigador de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) pel seu projecte de recerca: «Production of Solar Fuels by Photoelectrochemical Conversion of Carbon Dioxide» realitzat a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Els premis Pioner reconeixen aquells investigadors dels centres CERCA que durant els darrers 12 mesos han presentat la tesi doctoral amb una clara vocació per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que contribueix significativament al desenvolupament de polítiques públiques.

El jurat ha valorat l’originalitat, l’alt grau d’interès, l’aplicabilitat i el valor de la cooperació amb l’empresa de la tesi doctoral del Dr. Ibrahim Erdem Irtem i l’ha definit com un projecte sostenible i de màxim impacte en l’economia circular.

En la quarta edició d’aquests premis han participat un total de trenta investigadors i investigadores (16 homes i 14 dones) provinents de quinze centres CERCA. Per àmbits, s’han presentat 8 projectes de ciències; 14 de ciències mèdiques i de la salut; 7 d’enginyeria i 1 d’Humanitats i Ciències Socials.

La resta de guardonats han estat Jordi Hernández Ribera del Centre de Regulació Genòmica (CRG), Elena Martínez García de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), Daniel Massó Vallés del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i Maria Valls Margarit de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

http://icra.cat/files/noticia/PPioner2017 guardonats