12/12/2018

Conferència final GLOBAQUA: Més d'un centenar de científics i experts presenten a Barcelona les claus sobre la gestió de l'aigua en situacions extremes

Durant tres dies més d’un centenar d’especialistes nacionals i internacionals de l’àmbit de la recerca d’ecosistemes aquàtics debatran i exposaran les investigacions realitzades, en el marc del projecte europeu GLOBAQUA, sobre els efectes que tenen en els recursos hídrics els episodis d'estrès ambiental, com són les sequeres o les inundacions, cada cop més freqüents. I mostraran quines són les claus per millorar la gestió i la implementació de la directiva marc de l'aigua, en el context actual del canvi climàtic.

La conferència final de GLOBAQUAWater river management under water scarcity and multiple stressors (La gestió de l’aigua dels rius, en el marc de l’escassetat d’aigua i de múltiples estressors), coordinada per un comitè científic internacional liderat per Damià Barceló, professor investigador de l'IDAEA-CSIC i director de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), Marianne Köck de l’IDAEA-CSIC, i tretze científics de centres de recerca i universitats de vuit països europeus, tindrà lloc dels dies 17 al 19 de desembre de 2018, a la Residència d’Investigadors del CSIC de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta cloenda és presentar els principals resultats de cinc anys d’estudi de les conques dels rius Adige (Itàlia), Anglian (Regne Unit), Ebre (Espanya), Evrotas (Grècia), Sava (Eslovènia, afluent del Danubi, al llarg dels Balcans) i Sous Massa (Marroc). El projecte, finançat per la UE amb 7,5 M€, ha comportat la participació de 23 centres de recerca i universitats de 12 països (a més dels europeus, hi ha participat el Canadà i el Marroc). A més de l’IDAEA del CSIC i l’ICRA, cal destacar la Universitat de Barcelona i la Universitat del País Basc.

Entre els actes previstos destaca, el 19 de desembre a les 15.00h, la taula rodona moderada per Antoni Ginebreda (IDAEA-CSIC), en la qual es debatrà La integració dels resultats de GLOBAQUA / MARS / SOLUTIONS en les polítiques de l’aigua de la UE, l’aigua i la ciutadania i les necessitats dels Living Labs o Laboratoris Vivents, amb la participació de Damià Barceló (IDAEA-CSIC/ICRA), Werner Brack (UFZ, Leipzig), Antoni Munné (ACA), Daniel Hering (Universitat de Duisburg-Essen) i tots els assistents a la cerimònia de cloenda.

http://icra.cat/files/noticia/Logo globaqua