PROJECTE Resolent el dilema de la degradabilidat de la matèria orgànica dissolta en els ecosistemes d'aigua dolça (FREEDOM)

ENTITAT FINANÇADORA

Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO), convocatòria EXPLORA. Núm: CGL2014-61771-EXP

DURADA

2015-2017

COORDINADOR

ICRA

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Rafael Marcé

INVESTIGADORS

IMPORT ICRA

72.600 €

Background

El transport de Matèria Orgànica Dissolta (MOD) des dels ecosistemes terrestres als oceans és un procés clau del cicle del carboni. Durant el transport, la MOD pot patir profundes transformacions, incloent la producció de diòxid de carboni i metà. Per què algunes fraccions de la MOD es degraden mentre altres arriben fins l'oceà és un tema de debat actual. Malgrat que estudis recents suggereixen que els factors ambientals poden tenir un paper rellevant en la degradabilitat de la MOD, els investigadors se solen centrar en el paper de les propietats intrínseques de les molècules (és a dir, el caràcter làbil o recalcitrant de la MOD). Aquesta visió es veu alimentada per la falta d'un enfocament estandarditzat per avaluar la degradabilitat de la MOD que consideri la interacció entre les propietats intrínseques de la MOD i els factors ambientals i biològics responsables de la seva degradació.

Description

En aquest projecte explorem la hipòtesi d'avantguarda que les propietats intrínseques de la MOD juguen un paper menor en la destí final de la MOD al llarg del continu aquàtic, a causa de l'excepcional flexibilitat metabòlica de les comunitats bacterianes i els hàbitats heterogenis que la MOD troba durant el seu recorregut. Per donar suport a aquesta hipòtesi, desenvoluparem un nou bioassaig estandarditzat per avaluar l'oportunitat biofísica de degradació utilitzant una metodologia no convencional que considera els diferents ambients que la MOD pot trobar durant el seu transport.

Impact

Si la nostra hipòtesi es confirma, canviarà radicalment la forma en què s'aproxima l'estudi del la degradació de la MOD al llarg dels ecosistemes aquàtics, augmentant la nostra comprensió dels fluxos laterals de carboni al llarg del continu fluvial. El projecte també establirà les bases d'una patent per a una versió comercial del bioassaig, destinat a convertir-se en l'eina estàndard per avaluar l'oportunitat biofísica de degradació de la MOD.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar