28/03/2019

Concessió del Premi Jaime Ferrán-2019 a l' investigador de l'ICRA, José Luis Balcázar

La comissió encarregada de la concessió del premi "Jaime Ferrán", guardó, que premia una trajectòria científica excel·lent, ha decidit per unanimitat atorgar la present edició del premi a José Luis Balcázar, doctor en Patologia Animal per la Universitat de Saragossa (UZ), i Investigador Científic de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).

Els premis "Jaime Ferrán", atorgats per la Sociedad Española de Microbiología (SEM) amb una periodicitat biennal, es remunten a l'any 1983 i són lliurats als millors investigadors joves (de menys de 40 anys) del nostre país en el camp de la Microbiologia, seleccionats entre els socis de la SEM.

José Luis Balcázar va realitzar una tesi doctoral centrada en la selecció i caracterització de bacteris probióticas per a la prevenció de malalties en salmònids. La seva tesi, presentada el 2006, va ser guardonada amb el premi extraordinari de doctorat i un esment honorifica per la UZ. També va rebre el premi Laboratoris SYVA a la millor tesi doctoral en sanitat animal. 

Després de la seva tesi, José Luis es va incorporar a l'Institut de Recerques Marines (IIM-CSIC). Posteriorment va gaudir d'un contracte Ramón y Cajal en el Grup de Microbiologia de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) fins el 2016 i, des de llavors, treballa com a Investigador Científic. La seva línia de recerca està relacionada amb l'estudi del resistoma de comunitats bacterianes aquàtiques i la contribució dels bacteriòfags a l'adquisició i disseminació de gens de resistència en el medi ambient. 
 
El premi serà atorgat durant el congrés Nacional de Microbiologia SEM2019 a Màlaga, en el qual José Luis Balcázar impartirà la conferència de clausura sobre “Implicació dels bacteriòfags en l'adquisició i disseminació de resistència a antibiòtics en el medi ambient”.
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar