21/06/2021

Nous avenços en la xarxa de ciutats comestibles EdiCitNet

El projecte EdiCitNet, coordinat per la Universitat de Berlín, en el qual ICRA lidera el Work Package 2, dedicat a desenvolupar les eines del projecte, continua avançant per promoure una xarxa de ciutats comestibles que siguin més sostenibles i més resilients.

El projecte posa a disposició de la ciutadania i dels ajuntaments diverses eines per facilitar la implementació de solucions basades en la natura que permetin afrontar diversos reptes urbans com el canvi climàtic, la gestió de l’aigua i l’accés a espais verds, però que alhora produeixin aliments locals i de qualitat.

Així, els ciutadans poden compartir els seus projectes d’agricultura urbana en un catàleg interactiu, on poden també aprendre d’altres iniciatives o obtenir un informe sobre com és de sostenible cada iniciativa compartida. La ciutadania i els ajuntaments també disposen d’una eina per guiar-los a l’hora de dissenyar i planificar les seves solucions. Amb ella poden veure quins impactes i cobeneficis tindran les solucions planejades i obtenir un informe detallat sobre quins recursos seran necessaris per dur-les a terme.

Un videojoc sobre iniciatives d’agricultura urbana
El projecte també ha posat a disposició de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que és soci d’EdiCitNet, un videojoc que permet simular els cobeneficis de les iniciatives d’agricultura urbana a partir d’indicadors basats en un bessó digital de la ciutat. Els jugadors poden construir iniciatives d’agricultura urbana, parcs urbans o derruir edificis, entre d’altres, i comprovar quin impacte tenen les seves accions en els deu indicadors que el videojoc calcula. El joc es va presentar públicament a la conferència europea de l’Ecosystem Services Partnership, concretament a la sessió dedicada a la planificació de solucions basades en la natura considerant les preferències dels ciutadans.

Col·laboració amb Menja’t Sant Narcís

Finalment, també relacionat en el marc d’EdiCitNet i l’agricultura urbana, ICRA ha participat com a assessor en el projecte Menja’t Sant Narcís, que promou horts comunitaris al barri de Sant Narcís de Girona. El passat 8 de juny es va celebrar la inauguració del pla pilot, dut a terme al carrer Roma. El projecte liderat per l’Ajuntament de Girona i les associacions del barri ha tingut una gran acollida entre els habitants de Sant Narcís i s’espera que es pugui estendre cap a altres carrers del barri.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar