15/10/2021

Samuel Reyes, nou director de l'Agència Catalana de l'Aigua, visita l' ICRA

El nou director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)Samuel Reyes, acompanyat també per la nova gerent, Mar León, han realitzat aquest divendres la seva primera visitat a l'Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA), com a màxims representants de l’entitat per conèixer de primera mà els projectes de recerca que actualment es porten a terme a l’Institut i explorar la possibilitat de noves vies de col·laboració.

La trobada ha començat amb una visita guiada pels laboratoris de l’ICRA, on han pogut veure en funcionament el Laboratori L06 Plantes Pilot de tractament d’aigües residuals, així com els Laboratoris dels Serveis Científics i Tècnics (SCT), que donen suport científic altament qualificat a projectes de recerca i transferència de tecnologia; la sala de rius experimentals (Experimental Streams Facility), que permet simular la resposta dels ecosistemes fluvials, i l’espai de Curator, per a la conservació i classificació de mostres.

Seguidament ha tingut lloc una reunió amb l’equip directiu de l’ICRA, el seu director, Damià Barceló, el sotsdirector, Sergi Sabater, i el gerent, Ivan Sánchez, que ha permès intercanviar impressions sobre el paper de l’ACA com a Patró de l’ICRA i la seva aportació a les instal·lacions i la recerca que s’hi realitza. La direcció de l’Institut ha destacat el valor de la col·laboració que des de fa anys es manté entre totes dues entitats. I s’ha fet referència als projectes conjunts, tant competitius com no competitius, com el de la Directiva Marc de l’Aigua a Catalunya o la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2, programa coordinat per l’ICRA, que es va promoure amb caràcter d’urgència des del Departament de Salut i l’ACA i que ha estat pioner a Europa per a la detecció de la circulació del virus a través del control i les anàlisis de les aigües residuals.

En aquest sentit, Damià Barceló ha recordat que: “Com a infraestructura de país que és l’ICRA -fent referència que forma part del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI)- mantenim la voluntat de destinar els nostres recursos i equip investigador al servei de la societat i de la transferència del coneixement. Per això sempre hem estat predisposats a coordinar-nos amb l’ACA en tot el que fos necessari i la nostra intenció és que aquesta col·laboració s’incrementi, encara més, en els propers anys.”

Per la seva banda, Samuel Reyes ha explicat que: “Per al període 2022-2027, l’ACA té previst destinar 3,5 MEUR en ajuts per fomentar la recerca, innovació i desenvolupament en el camp de l’aigua, una xifra que gairebé triplica la partida destinada en aquest àmbit en l’actual cicle de planificació, que ha estat d’1,3 MEUR”.

La trobada ha finalitzat amb la signatura del director de l'Agència Catalana de l'Aigua en el Llibre de Visites de l’ICRA i una fotografia de grup a l’exterior de l’emblemàtic edifici H2O.

https://icra.cat/files/noticia/NdP ICRA VIsita ACA 3 https://icra.cat/files/noticia/NdP ICRA VIsita ACA 2 https://icra.cat/files/noticia/NdP ICRA VIsita ACA 1
Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar