PROJECTE MICROWATER.

ENTITAT FINANÇADORA

EUROPEAN COMMISSION H2020 Research and Innovation Framework Program, under the Marie Sklodowska-Curie Actions Individual Fellowships 2019.

DURADA

2020-2023

COORDINADOR

Institut Català de Recerca de l'Aigua (Supervisor : Dr. Maite Pijuan)

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Simón Guerrero Cruz

INVESTIGADORS

IMPORT ICRA

259.398,72 Euros

Fins fa dues dècades es creia que tots els processos microbiològics eren dependents de l'oxigen (processos aerobis). No obstant això, des de fa només dues dècades nous processos microbiològics en absència d'oxigen (processos anaerobis), han transformat alguns paradigmes en biotecnologia microbiana. El 1999, els bacteris "anammox" que oxiden amoni en absència d'oxigen, van transformar la visió del cicle del nitrogen i en pocs anys després de molta investigació i optimització, el procés "anammox" és en l'actualitat una de les aplicacions biotecnològiques més importants en el tractament d'aigües residuals amb grans avantatges econòmics, ambientals i tècniques en comparació amb els processos tradicionals (amb oxigen).

De manera similar a l'oxidació anaeròbica d'amoni, fa deu anys es va descobrir l'oxidació anaeròbica del metà, transformant el coneixement sobre el destí d'aquest important gas d'efecte hivernacle (GEI). El metà és un gas nociu per l'ambient i s’allibera en llocs on es porten a terme processos anaerobis com plantes de tractament d'aigües residuals, diversos ecosistemes aquàtics com l'agricultura de l'arròs així com durant la digestió dels animals remugants. Aquests microorganismes utilitzen nitrit i nitrat per convertir el metà en diòxid de carboni que és menys nociu per a l'escalfament global. Per poder explorar les aplicacions biotecnològiques d'aquests microorganismes, cal investigar diversos aspectes sobre la seva ecologia, funcionament i genòmica. En aquest projecte aplicarem diverses estratègies usant plantes depuradores d'aigües residuals com a model per així poder avançar en aquest procés.

El Dr. Guerrero té experiència en aquest tipus de microbiologia anaeròbia moderna i en combinació amb ICRA i el seu equip multidisciplinari i infraestructura avançada sobre qualitat de l'aigua, enginyeria i ecologia formen un equip ideal per poder desenvolupar més coneixement sobre aquest procés i les possibilitats de desenvolupar noves tecnologies per a la prevenció d'emissions d'efecte hivernacle. Durant el projecte, es donarà importància a la participació de líders en la gestió de l'aigua i el foment de col·laboracions internacionals en un context aplicat i interinstitucional.

 

               

      

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar