PROJECTE Avaluació de la propagació de la COVID-19 mitjançant epidemiologia de les aigües residuals: tipatge, cribatge comunitari i risc ocupacional (EPISARS).

ENTITAT FINANÇADORA

Fundació La marató de TV3. Código: 202103-31

DURADA

2021-2023

COORDINADOR

Universitat de Barcelona

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Lluis Corominas Tabares

INVESTIGADORS

Dr. Carles Borrego Moré

IMPORT ICRA

95.100,00 euros

L'epidemiologia basada en les aigües residuals (WBE) ha esdevingut una eina poderosa per seguir la dinàmica de la infecció comunitària del SARS-CoV-2. L'objectiu principal d'EPISARS és proporcionar noves eines sobre la propagació del SARS-CoV-2 amb les que afrontar de forma més eficaç l'actual pandèmia de COVID-19 i estar preparats davant de futures amenaces causades per altres virus amb potencial pandèmic.

Els objectius específics d'EPISARS són: i) investigar el potencial de la WBE del SARS-CoV-2 aplicada a edificis com a alternativa a les proves clíniques individuals; ii) desenvolupar millors metodologies moleculars per poder avaluar la infectivitat del SARS-CoV-2 a l'aigua residual; iii) millorar les eines de gestió de la salut pública avaluant el risc laboral vinculat a l'exposició ambiental al SARS-CoV-2; iv) desenvolupar eines de seqüenciació genòmica de fàcil ús per a la tipificació i anàlisi genètica dels Coronavirus; v) investigar el paper del bestiar en la transmissió del SARS-CoV-2 o com a reservoris d'altres Coronavirus; vi) obtenir informació sobre les variants circulants del SARS-CoV-2 a diferents àrees de Catalunya i estrats de població (ciutats, hospitals, residències de gent gran, residències universitàries, escoles, escorxadors/granges) avaluant la patogènesi potencial i els aspectes evolutius.

EPISARS contribuirà al control i prevenció de la transmissió del coronavirus a curt termini, a la identificació de ceps emergents, a la vigilància de la circulació del virus i a l'impacte de la vacuna i desenvoluparà eines de gestió per estar preparats davant de properes epidèmies.

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar