PROJECTE Phage treatment and wetland technology as intervention strategy to prevent dissemination of antibiotic resistance in surface waters (PhageLand)

ENTITAT FINANÇADORA

Agencia Estatal de Investigación, Ministerio de Ciencia e Innovación/ y la Unión Europea NextGeneration EU/ PRTR. Código: PCI2021-122109-2A

DURADA

2021-2024

COORDINADOR

Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA)

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Carles Borrego Moré

INVESTIGADORS

Dra. Sara Rodríguez-Mozaz, Dr. José Luís Balcázar

IMPORT ICRA

264.270,00 euros

PhageLand desenvoluparà una nova estratègia d'intervenció que combini la capacitat de depuració ecològica i de baix cost dels aiguamolls construïts (CW), amb un tractament específic basat en bacteriòfags per prevenir la transmissió de la resistència als antibiòtics de les aigües residuals a les aigües superficials. PhageLand inclou investigacions en salut pública sobre patògens bacterians multiresistents (ARB) a països de l'Europa de l'Est amb renda mitjana-baixa (PRM) i l’adaptació del tractament amb fags per eliminar aquests patògens multiresistents de les aigües residuals.

Paral·lelament, PhageLand avaluarà: a) la capacitat d'autodepuració de dos CW model que operen a Espanya i Moldàvia per a l'eliminació de residus d'antibiòtics, ARB i gens de resistència als antibiòtics (ARGs); i b) el risc potencial associat a la disseminació dels ARB i ARGs dins de les comunitats bacterianes autòctones i entre els animals que habiten aquests aiguamolls. Les tasques experimentals combinaran experiments de camp i de laboratori amb tècniques químiques, biotecnològiques i (meta)genòmiques d'avantguarda, així com assaigs amb animals.

Finalment, s'utilitzarà una infraestructura a escala pilot per ampliar la tecnologia PhageLand i avaluar-ne el rendiment en condicions reals. Aquesta prova de concepte s'utilitzarà per demostrar l'eficàcia i l'escalabilitat d'aquesta tecnologia basada en la natura per combatre la resistència als antibiòtics i per incentivar totes les parts interessades a aplicar-les per al tractament de les aigües residuals, especialment als països amb renda baixa i mitjana, on la instal·lació de plantes de tractament, costoses i que requereixen molta energia, és difícil.

 

       

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar