PROJECTE SARSAigua2023 - Xarxa de vigilància del SARS-CoV-2 en aigües residuals de Catalunya

ENTITAT FINANÇADORA

Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Codi: SA-2023-259

DURADA

2023-2023

COORDINADOR

Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA)

INVESTIGADOR PRINCIPAL

Dr. Carles Borrego - Co IP: Dr Lluís Corominas

INVESTIGADORS

Dr.Laura Guerrero - Dr. Neus Collado

IMPORT ICRA

86.776,86€

La xarxa de vigilància del SARS-CoV-2 en aigües residuals de Catalunya (SARSAIGUA) iniciat al juliol de 2020 per monitoritzar la prevalença del SARS-CoV-2 al territori català a través de l’anàlisi de les traces genètiques del virus en l’aigua residual, ha renovat la seva activitat durant l’any 2023. Aquesta renovació permet continuar disposant de les dades d’abundància del SARS-CoV-2 i de la diversitat de variants del virus en l’aigua residual com a indicador addicional de l’estat de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya, proporcionant informació complementària a la vigilància epidemiològica que es fa a través del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya (SIVIC). En aquesta etapa, SARSAIGUA prioritza la detecció i identificació de les variants del virus SARS-CoV-2 per poder detectar la seva entrada i circulació al territori.

SARSAIGUA és un programa finançat per el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua i en el que participen els grups de recerca de “Virus Entèrics” i de “Virus Contaminants en Aigua i Aliments” de la Universitat de Barcelona i l’àrea de Biotecnologia d’EURECAT. ICRA continua com a coordinador científic i tècnic de la xarxa.

 

                           

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar