AI3. Sistemes fluvials

Els objectius generals són posicionar-nos com a centre de recerca de referència dins l’àrea Mediterrània en quan a els efectes del canvi global (recents i futurs) en el funcionament dels ecosistemes fluvials, i desenvolupar una recerca de caire transversal a nivell de xarxa fluvial en que es considerin tots els ambients aquàtics, així com la seva interacció amb el medi terrestre. Específicament, hi ha 3 línies de recerca dins d’AI3: i) estudi de l’efecte de les alteracions de cabal i temperatura en els fluxes de Carboni en sistemes fluvials; ii) estudi dels efectes dels cabals baixos (sequera hidrològica) en el funcionament dels biofilms fluvials i en els cicles biogeoquímics; iii) estudi dels serveis ecosistèmics.

Els objectius específics són:

· Estudi biogeoquímic dels sistemes fluvials

· Estudi dels canvis en l'estructura biològica i funcionament en sistemes fluvials, en relació amb els canvis climàtics i globals

· Estudi del comportament hidrològic i biològic en diferents ecoregions

· Avaluació i quantificació dels serveis ecosistèmics

· Combinació de know-how entre conservació i ús dels recursos aquàtics
 

 

Investigadors/es


Sergi Sabater
Research Professor (UdG Associated)

ssabater@icra.cat

La seva trajectòria investigadora se centra en l’ecologia dels ecosistemes fluvials. Les seves línies preferents de recerca es concreten en l’ecologia de les algues i dels biofilms en rius, l’ecotoxicologia dels biofilms, el metabolisme i funcionament dels sistemes fluvials i els efectes del canvi global sobre els sistemes fluvials.


Vicenç Acuña
Research Scientist
vicenc.acuna@icra.cat

Aquest investigador centra els seus esforços en 3 línies de recerca. La primera es l’estudi de l’efecte de les alteracions de cabal i temperatura en els fluxes de Carboni en sistemes fluvials. La segona es centra en l’estudi específic dels efectes dels cabals baixos (sequera hidrològica) en el funcionament dels biofilms fluvials i en els cicles biogeoquímics. La tercera rau en la interfase de l’economia i la ciència d’ecosistemes, doncs tracta els serveis ecosistèmics. Ha publicat nombroses publicacions en revistes SCI. Està involucrat en projectes de recerca tant internacionals com nacionals.

Per a més informació feu clic aquí
 


Oriana L. Llanos
Predoctoral Researcher

Contracte finançat per l'Agència Estatal d'Investigacions del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats d'Espanya i el Fons Social Europeu per a beques predoctorals. Codi: AEI-FSE / PRE2018-083491.
ollanos@icra.cat


Anna Freixa
Postdoc Researcher

Investigadora Juan de la Cierva en Formació. Contracte cofinançat per l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació (FJCI-2017-33171.)
afreixa@icra.cat


Laura Jiménez
PostDoc Researcher
ljimenez@icra.cat


Ernesto Pasten
Postdoctoral Researcher
epasten@icra.cat


Paula Gabriela Córdoba
Predoctoral Researcher

pcordoba@icra.cat


Joana Castellar
Research Technician
jcastellar@icra.cat


Noel Carrión
Research Technician
ncarrion@icra.cat


Zineb Moumen
Research Technician
zmoumen@icra.cat

Col.laboradors Científics


Elisabet Tornés
Postdoc Researcher UdG
Col·laborador científic provinent de la Universitat de Girona.
etornes@icra.cat

La seva recerca es centra principalment en l’estudi de l’estructura de les comunitats de diatomees en rius mediterranis en relació amb els factors físics i químics.
 

 


 

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària.
En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí.

Acceptar