CA EN ES |

Institut Català de Recerca de l'Aigua

Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Tackling Water Pollution through Innovation and Technology

REGISTRAR-ME
v02

Dates: Del 26 al 30 de maig de 2025

Vector

Ubicació: ICRA, Girona, Espanya

Vector

Preu: 400 euros

(La quota inclou tots els dinars, les pauses per al cafè, la visita a la planta pilot a Roses (Costa Brava), una visita guiada per Girona i un sopar de networking). El viatge d’anada i tornada a Girona, així com l’allotjament a la ciutat, no estan inclosos i han de ser gestionats pels participants.

Context

Vector


Uneix-te a nosaltres en una Frontier School immersiva organitzada per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), pensada per a investigadors i investigadores en les primeres etapes de la seva carrera que senten passió per afrontar els reptes globals de la contaminació de l’aigua.


Aquesta no és l’escola d’estiu estàndard amb llargues conferències passives i poca interacció. Estem redefinint l’experiència amb un format dinàmic i modern. Imagina-t’ho: presentacions a càrrec de científics de primer nivell al capdavant de les seves disciplines, espais amplis per a debats vius, i sessions interactives pensades per posar a prova i motivar els participants.


A més de l’experiència intel·lectual de primer nivell, l’esdeveniment estarà impregnat de sabor local, amb l’oportunitat de gaudir dels paisatges de Girona i la Costa Brava, incloent-hi una visita a la planta pilot de demostració a Roses.

Qui hauria d'assistir?

Vector


Estudiants de doctorat, postdoctorals i joves professionals de ciències ambientals, enginyeria o camps afins.

Els temes del programa inclouen:

Vector

Mòdul 1. Contaminants emergents: reptes, tendències, eines analítiques avançades i avaluació de l’exposició humana:

Aquest mòdul explorarà les darreres tendències en química analítica ambiental, abordant els reptes associats a la detecció de diverses classes de contaminants emergents en matrius ambientals. Els participants adquiriran coneixements sobre eines analítiques d’avantguarda per a la identificació de contaminants i aprendran metodologies per avaluar l’exposició humana i els riscos associats.

 

Ponent principal: Thomas P Knepper. Hochschule Fresenius. Universitat de Ciències Aplicades, Idstein, Alemanya

 

Mòdul 2. Microbiologia: dels conceptes bàsics a les aplicacions als reptes de salut pública

Com pot ajudar la microbiologia a afrontar els creixents reptes globals de salut pública? Per respondre aquesta pregunta, analitzarem el paper de la microbiologia, des dels enfocaments tradicionals fins a les tecnologies de seqüenciació avançada i la bioinformàtica, en l’abordatge dels desafiaments urgents en salut pública, inclosa l’aparició i la propagació de la resistència als antimicrobians i els patògens. Es posarà especial èmfasi en la vigilància basada en aigües residuals com a indicador clau de salut pública.

 

Ponent principal: Célia Manaia. Universitat Catòlica Portuguesa, Portugal
 


 

Mòdul 3. Tecnologia avançada i tractament de l’aigua mitjançant nanotecnologia

Aquest mòdul se centra en les tecnologies avançades per al tractament d’aigua i aigües residuals, i en com la nanotecnologia pot ajudar a abordar la presència de compostos químics persistents com les substàncies per- i polifluoroalquíliques (PFAS) en l’aigua. Es posarà especial èmfasi en el desenvolupament de nanomaterials multifuncionals d’enginyeria per millorar el rendiment dels sistemes de tractament avançat existents, així com per desenvolupar tecnologies de nova generació.

 

Ponent principal: Jelena Radjenovic. ICRA, Espanya
 


 

Mòdul 4. Explotació, comunicació i difusió dels resultats de la recerca

Aquest mòdul dota els participants d’eines per comunicar i difondre de manera efectiva els resultats de la recerca. Inclou xerrades d’experts que han aconseguit transformar la seva recerca en spin-offs, així com un exercici pràctic on els participants presentaran el seu projecte o recerca. Un jurat d’experts avaluarà les presentacions i oferirà comentaris per ajudar els participants a millorar les seves habilitats de comunicació i transferència per a públics diversos, incloent-hi parts interessades i inversors.

 

Ponent principal: Lluís Corominas. ICRA, Espanya

 


PROGRAMA

Contacte: Per a consultes, envieu-nos un correu electrònic a frontierschool@icra.cat