Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Carles Borrego d’ICRA-CERCA participa en un webinar de l’OMS sobre bacteriòfags

Dilluns, 20 Maig 2024

Carles Borrego, investigador de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA), va ser convidat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a participar en un webinar dedicat a l’ús dels bacteriòfags per a l’eliminació de bacteris resistents a antibiòtics en l’ambient. Aquesta sessió es va dur a terme el passat dijous, dia 16 de maig.

Aquest va ser el tercer webinar sobre aquest tema organitzat per l’OMS. Els dos primers webinars van tenir un gran èxit de participació. El primer, centrat en la medicina humana, va reunir més de 1.000 assistents en línia, mentre que el segon, enfocat en la veterinària, va comptar amb aproximadament 700 participants. Aquest tercer webinar es va centrar en les aplicacions mediambientals, explorant com els bacteriòfags poden ser utilitzats per combatre els bacteris resistents a antibiòtics en diversos entorns naturals.

Els bacteriòfags són virus que infecten i destrueixen bacteris específics, oferint una alternativa prometedora als antibiòtics tradicionals, especialment en l’era de la creixent resistència als antibiòtics. La participació de Carles Borrego en aquest esdeveniment va destacar la seva expertesa en la investigació de solucions innovadores per a problemes ambientals i de salut pública.

L’esdeveniment va ser una oportunitat per als experts i els interessats en la temàtica per conèixer els darrers avenços i aplicacions dels bacteriòfags en la lluita contra els bacteris resistents als antibiòtics en els ecosistemes. La sessió va ser enriquidora i va contribuir significativament al coneixement global sobre aquest mètode alternatiu de control de bacteris nocius.

Comparteix