Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Damià Barceló, director de l’ICRA-CERCA, rep el premi europeu DAC-EuCheMS 2023 per la seva trajectòria científica i docent

Divendres, 01 Setembre 2023

El director de l’Institut Català de la Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA), Damià Barceló, ha rebut aquest dijous 31 d’agost a la Conferència Europea de Química Analítica Euroanalysis 2023, que ha tingut lloc a Ginebra (Suïssa), el premi europeu DAC-EuCheMS 2023 per la seva trajectòria científica i docent.

Es tracta d’una distinció realitzada per la Divisió de Química Analítica de la Societat Europea de Química (DAC-EuChemS), que aplega més de 40 societats químiques europees, a persones que hagin demostrat èxits significatius i sostinguts en recerca o educació en Química Analítica al llarg de la seva carrera, com és el cas de Barceló.

La candidatura del director de l’ICRA-CERCA va ser proposada per la Societat Catalana de Química (SCQ) de l’Institut d’Estudis Catalans, que és membre d’EuChemS.

El jurat, compost per químics analítics europeus de reconegut prestigi, ha concedit per unanimitat aquest premi honorífic al director de l’ICRA-CERCA.

A més de rebre aquest premi, Barceló ha estat l’encarregat de realitzar la confèrencia inaugural del congrés, on ha parlat sobre “Microplàstics en el medi aquàtic: protocols analítics ecològics, vectors de productes farmacèutics i risc per a la biota”.

Comparteix