Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

El Bàsquet Girona i l’ICRA-CERCA units per la sostenibilitat

Dimarts, 14 Març 2023

– La directiva del club de bàsquet i dos jugadors del primer equip han visitat avui l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) per formalitzar la col·laboració entre ambdues entitats.

– L’ICRA-CERCA ha començat a estudiar el consum d’aigua del pavelló de Fontajau i implementarà la seva eina, Innowat, per tenir informació sobre el consum elèctric i reduir-ne els costos.

Un dels objectius principals del Bàsquet Girona des de la seva creació és la reducció de la petjada mediambiental en totes les àrees del club. Per aconseguir-ho l’equip de bàsquet i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) han signat un acord de col·laboració que permetrà potenciar l’àrea de sostenibilitat del Bàsquet Girona. En aquest sentit, ambdues institucions tenen propòsits complementaris en àrees d’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Per formalitzar l’acord, la directiva del Bàsquet Girona i els jugadors del primer equip, Jaume Sorolla i Pato Garino, han visitat avui l’Edifici H₂O de l’ICRA-CERCA, ubicat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.  Durant la trobada han estat acompanyats per la direcció i l’equip d’investigadors d’ICRA-CERCA, han pogut conèixer de primera mà la recerca que es fa a l’Institut i han visitat alguns dels seus laboratoris, com els canals de rius artificials o la planta pilot hidropònic pel creixement de cultius.

L’ICRA-CERCA ha començat a estudiar el consum d’aigua del pavelló de Fontajau. El treball de recerca inclou la realització d’un inventari, el control i diagnosis de l’aigua que gasta l’equipament, així com les possibilitats de millora. A més l’Institut implementarà la seva eina, Innowat, una tecnologia desenvolupada dins del projecte europeu R3water, que permet tenir un control de la despesa energètica de les instal·lacions i que ja ha aplicat en estacions depuradores d’aigües residuals i en diversos equipaments municipals, per reduir-ne els costos.

Per a Oriol Gutiérrez, investigador de l’àrea de Tecnologies i Avaluació de l’ICRA-CERCA i promotor de conveni: “Es tractava de generar sinergies entre agents locals que compartim un interès comú per al consum responsable dels recursos i el compromís amb la sostenibilitat.”

Stefi Batlle, cap de comunicació i màrqueting del Bàsquet Girona, ha comentat que “la suma d’ICRA-CERCA al projecte del club és un impuls molt important per tal d’assolir els nivells òptims de sostenibilitat, un dels aspectes en els quals treballa el club des dels seus inicis.”

Comparteix