Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

La instal·lació de rius experimentals d’ICRA rep el Premi de l’Aigua 2023

Divendres, 24 Març 2023

L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) ha rebut un dels Premis de l’Aigua 2023, entregats per l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua, per la seva innovadora instal·lació de rius experimentals. Es tracta d’un espai únic i punter a Catalunya i el primer d’aquestes característiques construït a Europa, amb el qual es poden recrear les condicions de diferents ecosistemes fluvials per analitzar, entre d’altres, com afecten els episodis de sequera o a la presència de fàrmacs als rius i els organismes que hi viuen. 

Vicenç Acuña, cap de l’Àrea de Recursos i Ecosistemes de l’Aigua de l’ICRA-CERCA, ha estat l’encarregat de recollir el guardó en el marc del V Congrés de l’Aigua a Catalunya, celebrat al Palau de Congressos de Tarragona.

Els Premis de l’Aigua pretenen estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin quelcom a veure amb la millora de la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural. S’atorguen des de l’any 2000 i serveixen per destacar nombrosos projectes i empreses relacionats amb el món hidràulic.

Els altres premiats en aquesta edició han estat en Lorenzo Correa, per la seva trajectòria professional i bibliogràfica; la Dra. Montserrat Alsina; Aigües de Barcelona; Aigües de Manresa; Cetaqua; l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel projecte pilot d’innovació Regreen; i el Dr. Martí Boada, per la seva trajectòria professional.

Comparteix