Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Publicada la traducció al català de Groundwater in Our Water Cycl del Projecte Groundwater

Divendres, 18 Març 2022

L’aigua subterrània en el cicle hidrològic. Una introducció a la reserva d’aigua dolça més important de la Terra parla del paper i de la importància de l‘aigua subterrània en el cicle hidrològic al planeta Terra. Durant la darrera dècada, s’han publicat molts llibres dedicats a la creixent crisi global de l’aigua. Malgrat que molts d’aquests llibres estan centrats en la immensa importància de l’aigua dolça per a la humanitat i en els moltíssims problemes relacionats amb la disponibilitat d’aigua, cap d’ells ha estat escrit per experts en hidrologia que tracti la part corresponent a l’aigua subterrània dins del cicle hidrològic per a una audiència amplia d’una manera tan integrada com ho fa aquest.

La tesi del llibre és contundent: l’aigua subterrània és indispensable per garantir les necessitats humanes i ecològiques. Especialment quan la pressió humana sobre els recursos naturals és molt forta i els impactes són molt greus. A més, la influència del canvi climàtic farà inviables els models de gestió actuals i caldrà pensar noves formes de gestió, basades en la protecció ambiental i la justícia social. El text posa de manifest que l’aigua subterrània és la part més desconeguda del cicle hidrològic i que cal conèixer la seva dinàmica per a poder afrontar els reptes esmentats en la governança d’aquest recurs natural imprescindible per la vida.

L’obra forma part del Projecte Groundwater, una organització sense ànim de lucre registrada al Canadà l’any 2019 compromesa en contribuir en el progrés educatiu i aportar una nova visió en la creació i divulgació del coneixement per a la comprensió i la resolució de problemes relacionats amb els recursos hidrogeològics. El GW-Project opera des del lloc web gw-project.org, com una plataforma global per a la democratització del coneixement en hidrogeologia.

 

Fitxa tècnica:

Eileen Poeter, Ying Fan, John Cherry, Warren Wood, Douglas Mackay, 2020
L’aigua subterrània en el cicle hidrològic. Una introducció a la reserva d’aigua dolça més important de la Terra
The Groundwater Project, Guelph, Ontario, Canada.
Traductor: Josep Mas-Pla
ISBN: 978-1-77470-028-0

Comparteix