Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

RECERCA ICRA: 4SM Spread Sewer Sensing for Sustainable Management

Dilluns, 28 Febrer 2022

A finals de 2021 es va iniciar el projecte 4SM Spread Sewer Sensing for Sustainable Management, que es va obtenir de la convocatòria de projectes d’R+D+i en línies estratègiques en col·laboració público-privada del Mineco.

L’objectiu principal de 4SM és crear un nou conjunt de sensors i eines per a la gestió avançada i sostenible dels sistemes de clavegueram. 4SM aborda quatre dels reptes/oportunitats més importants per a una gestió òptima de clavegueram, com ara promoure el procés de digitalització de les xarxes de clavegueram; millorar les capacitats de les eines de monitorització actuals; aprofitar la recuperació de recursos i energia de clavegueram, i desenvolupar mètodes altament innovadors per al control de la corrosió, la toxicitat i les olors.

4SM pretén desenvolupar simultàniament mètodes innovadors per a una gestió sostenible avançada de la infraestructura alhora que accelera la connexió entre el món físic i digital en sistemes de sanejament urbà. El projecte, liderat per l’investigador Oriol Gutierrez, de l’Àrea de Tecnologia i Avaluació (TiA) de l’ICRA, compta amb un pressupost total de 590.081 €, del qual 299.000€ són gestionats per l’ICRA, i amb 2 socis industrials, FACSA i Eurecat.

Comparteix