Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Reunió de treball a Doñana del Projecte DARABi sobre el paper de les aus en la disseminació de la resistència als antibiòtics

Dimarts, 23 Maig 2023

La passada setmana, diversos membres d’ICRA van participar en una reunió de treball del  projecte DARABi (Dissemination of Antibiotic Resistance by Aquatic Birds – Aus aquàtiques com a vectors de dispersió de resistències a antibiòtics) que va tenir lloc a l’Estación Biológica de Doñana (EBD, Sevilla), que és el centre coordinador del Projecte. A la trobada van participar la Dra. Marta I. Sánchez (coordinadora) i el Dr. Andy J. Green de l’EBD, el Dr. Francisco Hortas i Dayana Jarma de la Universidad de Cádiz, el Dr. Juan Manuel Peralta de la Universidad de Granada, i la Dra. Lorena López i la Dra. Marina Pulido de la Universidad de Sevilla. Per part d’ICRA, van assistir el Dr. Carles Borrego (IP del projecte), el Dr. José Luis Balcázar (co-IP), el Dr. Oriol Sacristán i Carmen Gutiérrez, tècnica de recerca del projecte.

DARABi té per objectiu esbrinar el paper de les aus migratòries (gavines i cigonyes, bàsicament) en la disseminació de resistències als antibiòtics i com aquest rol es veu afectat per la contaminació dels hàbitats on aquestes aus descansen i s’alimenten. La reunió va servir per presentar els resultats de les activitats experimentals portades a terme per ambdós grups, planificar les tasques pendents i consensuar la millor estratègia de disseminació dels resultats.

Aquest és un projecte finançat per l’ Agencia Estatal de Investigación, Ministerio de Ciencia e Innovación.

Comparteix