Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Tret de sortida per al projecte MULTISOURCE

Dilluns, 05 Juliol 2021

Els dies 21, 22 i 23 de juny va tenir lloc la primera reunió de MULTISOURCE (ModULar Tools for Integrating enhanced natural treatment SOlutions in URban water CyclEs), un projecte d’H2020 que tindrà lloc entre 2021 i 2025, i en el qual participen investigadors de les tres àrees de l’ICRA (Tecnologies i Avaluació, Recursos i Ecosistemes i Qualitat de l’Aigua).

L’objectiu general de MULTISOURCE és, juntament amb les parts interessades locals, nacionals i internacionals, demostrar una varietat de solucions de tractament natural millorat (ENTS) i, a més, desenvolupar eines innovadores, mètodes i models de negoci que donin suport a la planificació de tota la ciutat i les operacions i el manteniment a llarg termini de les solucions basades en la naturalesa per al tractament, emmagatzematge i reutilització de l’aigua a les zones urbanes de tot el món.

El projecte inclou set projectes pilot que tracten una àmplia gamma d’aigües urbanes. Dos municipis individuals (Girona, Espanya; Oslo, Noruega), dos municipis metropolitans (Lió, França; Milà, Itàlia), i socis internacionals al Brasil, Vietnam i Estats Units. Aquest enfocament únic proporciona el coneixement, els models de negoci i les eines modulars que permetran a les parts interessades dur a terme una planificació a gran escala i adaptada al seu propòsit en la seva regió local i, en fer-ho, promoure la circularitat i el desenvolupament sostenible en el sector de l’aigua urbana i superar les barreres per a l’adopció generalitzada de solucions basades en la naturalesa per al tractament de l’aigua.

L’ICRA liderarà el desenvolupament i les proves de l’eina de selecció i disseny de tecnologies, una eina de suport a la presa de decisions basada en la web perquè les parts interessades puguin facilitar la selecció i el disseny de NBS per al tractament de l’aigua . D’altra banda, coordinarà el pilot de Girona, juntament amb l’Ajuntament de Girona, que implica la implementació i les proves d’un mur verd innovador i modular per al tractament de les aigües grises, que es provarà primer a la façana de l’edifici de l’ICRA i, posteriorment, al centre social de Sant Narcís, on l’aigua tractada regarà un jardí comunitari per a cultius comestibles.

Comparteix