Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Trobades decisives pel projecte DRYvER: Abordant el futur de les xarxes fluvials en temps de canvi climàtic

Dimarts, 16 Abril 2024

El passat dia 2 i 3 d’abril es va dur a terme un seguit de reunions del projecte Dryver. Les reunions han servit per a concretar els articles a produir com a tancament del WP3 del projecte. Aquest WP té com a objectiu la definició i predicció de diferents funcions dels ecosistemes fluvials (rius), enteses aquestes com la producció de biomassa, la respiració de la fullaraca, o l’emissió de CO2 a l’atmosfera, en rius que pateixen d’assecament. La reunió ha servit per a tancar els diferents aspectes en marxa i definir com arribar a la predicció de com aquestes funcions poden canviar en funció del canvi climàtic.

Les xarxes fluvials són un dels punts calents de biodiversitat més amençats de la Terra i són essencials per al benestar humà. No obstant això, el canvi climàtic i l’increment de l’ús humà de l’aigua estan provocant que més rius i corrents s’assequen, però aquests rius assecats (DRNs) han rebut poca atenció.

DRYvER és un projecte Horizon 2020 que té com a objectiu recopilar, analitzar i modelar dades de nou DRNs a Europa i Sud-amèrica per crear un enfocament meta-sistèmic global innovador que incorpora hidrologia, socioeconomia, ecologia i biogeoquímica per desenvolupar estratègies, eines, directrius i recomanacions per a la gestió adaptativa de les xarxes fluvials a la UE i a nivell mundial.

Comparteix