Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Xerrada divulgativa sobre la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2 en les aigües residuals de Catalunya

Dimecres, 24 Març 2021

El 23 de març, l’Institut Català de la Recerca de l’Aigua (ICRA) va fer una xerrada als alumnes de l’Institut Miquel Martí i Pol, de Cornellà de Llobregat, sobre la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2, el programa impulsat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que permet detectar i controlar la presència del virus en les aigües residuals de Catalunya.

Un total de 24 persones, entre estudiants i professorat del CFGS Química i Salut Ambiental i del CFGS Salut Ambiental, van poder conèixer de primera mà quins són els mecanismes i les tasques de control realitzades en les 56 estacions depuradores (EDAR) del territori que formen part del projecte.

Les investigadores Neus Collado i Laura Guerrero van exposar la tasca realitzada des de l’ICRA, com es fa el seguiment de l’evolució del virus i com s’aporta informació útil a les autoritats per poder determinar les accions de prevenció i de control necessàries per gestionar correctament la pandèmia.

Les circumstàncies actuals no van permetre realitzar la xerrada de manera presencial. Tot i així, a la part final de la xerrada, es va incloure un animat torn de preguntes i respostes, en el qual l’alumnat va poder plantejar els seus dubtes i les seves curiositats.

Comparteix