Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

El director de l’ICRA, Damià Barceló, nomenat Doctor Honoris Causa de la Universitat d’Almeria

Dijous, 29 Octubre 2020

El Claustre de la Universitat d’Almeria, presidit pel seu rector Carmelo Rodríguez Torreblanca, ha aprovat, amb data 20 d’octubre de 2020, el nomenament del Dr. Damià Barceló Cullerés, director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), com a Doctor Honoris Causa per la Universitat d’Almeria, a proposta del Departament de Química i Física  i de la Facultat de Ciències Experimentals de la mateixa Universitat.

Entre els motius del guardó cal destacar «les rellevants recerques del Dr. Barceló en el camp del medi ambient, dins el qual és líder mundial en la detecció i la remediació de problemes relacionats amb els processos de contaminació del cicle de l’aigua. Ha participat en projectes de recerca amb Grups de la Universitat d’Almeria i en programes d’intercanvi d’investigadors entre el CSIC i la Universitat».

Aquest nomenament se suma al Doctor Honoris Causa atorgat per la Universitat de Lleida, el passat 20 de febrer de 2020, encara pendent de lliurament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El Dr. Damià Barceló és Doctor Honoris Causa per la Universitat de Ioannina (Grècia). També ha estat guardonat amb el Premi Jaume I de Protecció Ambiental (2007); el Premi Internacional Príncep Sultà Bin Abdulaziz de l’Aigua d’Aràbia Saudita (2012), i el Premi Ambiental Internacional Recipharm (2012), d’una companyia sueca líder en fabricació farmacèutica a Europa.

Comparteix