Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats, visita l’ICRA

Dilluns, 19 Setembre 2022

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i presidenta del Patronat de la Fundació Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), Gemma Geis, va realitzar el passat 16 de setembre una visita institucional a la seu de l’ICRA, a Girona. Durant la jornada, va poder conèixer l’activitat de recerca i innovació del centre a través de la direcció i dels seus investigadors i investigadores.

En el marc de la visita, va tenir lloc una reunió entre la consellera Gemma Geis, la direcció i personal investigador de l’ICRA i membres de la UdG. En la trobada, es van poder comentar qüestions com els reptes globals d’eficiència i competitivitat, relacionats amb la gestió dels recursos hídrics en l’àmbit del Mediterrani i alguns dels projectes més emblemàtics del centre, orientats a assolir un ús sostenible de l’aigua a través de la recerca i la innovació.

El director de l’ICRA, Damià Barceló, va expressar la seva intenció de consolidar l’Institut com a centre de recerca de referència nacional i internacional i va avançar que es demanarà el reconeixement de l’ICRA com a Unitat d’Excel·lència Maria de Maeztu, una acreditació que té una validesa de quatre anys i que suposa una inversió de cinc-cents mil euros anuals. Aquest reconeixement permetria, segons Barceló, aplicar noves polítiques per consolidar l’excel·lència científica de l’Institut i augmentar els resultats d’alt impacte. Alhora, l’ICRA continuarà optant també per projectes europeus. Precisament aquest mes, el centre ha rebut 1.376.650,92 € del programa Horizon Europe per iniciar quatre projectes en l’àmbit de l’aigua. Damià Barceló també va assegurar que un dels seus objectius és consolidar l’equip de recerca amb la incorporació de nous investigadors i investigadores permanents.

Un cop finalitzada la reunió, la consellera va signar en el Llibre d’Honor de l’ICRA i es va iniciar una visita amb el personal investigador per conèixer projectes i instal·lacions com el Laboratori de Plantes Pilot on es duu a terme el tractament d’aigües residuals; la col·laboració UdG-LEQUIA i ICRA en tecnologia de recuperació de membranes; la Unitat d’Espectrometria de Masses; la Unitat de Tècniques Biològiques i Moleculars, o el Mesocosmos, una instal·lació científica puntera a Europa de rius experimentals que ajudarà a millorar la gestió de les conques fluvials. A més, durant la seva visita, va tenir l’oportunitat de saludar la Jelena Radjenovic, guanyadora recentment del Premi Nacional de Recerca al Jove Talent 2022.

En la jornada amb la consellera Gemma Geis van estar presents el rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi; el director general de Recerca, Joan Gómez; la vicerectora de Recerca i Transferència de la UdG, Maria Pla de Solà Morales; el gerent CACB i president del Consell Empresarial i Social d’ICRA, Jordi Agustí; el director de l’ICRA, Damià Barceló i el sotsdirector, Sergi Sabater; la investigadora de l’Àrea de Qualitat, Maria José Farré; la responsable de l’Àrea de Tecnologies i Avaluació, Maite Pijuan; el responsable de Recursos i Ecosistemes, Vicenç Acuña; la investigadora ICREA de l’Àrea de Tecnologies i Avaluació de l’ICRA, Jelena Radjenovic, i el gerent de l’ICRA, Ivan Sánchez.

Comparteix