Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

L’empresa japonesa Yachiyo Engineering Co. visita l’ICRA per conèixer el programa SARSAIGUA

Dilluns, 08 Novembre 2021

Representants de la companyia Yachiyo Engineering Co. (Hajime Watanabe, Kimiko Tamotsu, Takashi Toyoda) van visitar l’ICRA, el passat 25 d’octubre, per reunir-se amb els investigadors del programa SARSAIGUA, la Xarxa de Vigilància del SARS-CoV-2 en aigües residuals de Catalunya que han impulsat l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que es coordina des de l’ICRA.

L’objectiu de la visita del tres consultors tècnics de la companyia japonesa era fer un estudi preparatori per a la instal·lació d’un sistema d’epidemiologia d’aigües residuals en els països de la Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) encarregat pel Ministeri de Territori, Infraestructura, Transport i Turisme de Japó.

Durant la trobada es van exposar aspectes de configuració, estructura i funcionament de la Xarxa així com el sistema de gestió de dades i la plataforma web.

L’equip de Yachiyo Engineering Co es va mostrar especialment interessat en conèixer com es coordina l’acció i la relació amb les EDARs. Així com saber quina perspectiva té el govern català de la Xarxa i com s’ha utilitzat a nivell de Salut la informació obtinguda.

Un altres punts del seu interès van ser la possibilitat d’utilitzar la Xarxa per a l’anàlisi d’altres contaminants en un futur, així com els  models de predicció que integren dades d’aigua residual amb altres, com les de mobilitat. Finalment també es va preguntar sobre projectes relacionats amb les SMARTcities (Barcelona).

La delegació de Yachiyo Engineering continuarà el seu programa de visites al territori espanyol i, properament, té previst trobar-se amb representants del Canal Isabel II (Madrid) i Labaqua (Alicante).

Comparteix