Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

L’ICRA participa en la primera edició dels Water Talks del CWP sobre Microplàstics

Dimecres, 08 Gener 2020

El passat 11 de desembre la investigadora de l’ICRASara Rodríguez va participar en els Water Talks del Catalan Water Partneship (CWP), un nou format de sessions tècniques per debatre sobre tecnologies, reptes i tendències que poden ser d’interès del sector de l’aigua i que, en la seva primera edició, va tractar sobre microplàstics.

La sessió que va tenir lloc a la Universitat de Barcelona, amb la participació de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona (IdRA), va agrupar a 60 persones, entre les quals destacaven molts investigadors i investigadores del sector de l’aigua, que estan treballant o estan interessades en l’estudi dels microplàstics.

Els fragments de plàstic, fibres i grànuls (microplàstics) ja són considerats com a contaminants emergents, actualment dels més importants i en continu creixement. Els microplàstics generen gran quantitat d’impactes ambientals, especialment quan arriben aigües continentals o oceàniques, però també es detecten en aigües residuals i fins i tot de consum.

L’acte va estar dividit en dues parts, la primera on van tenir lloc ponències de diferents entitats associades al clúster com Laboratori Dr Oliver Rodés, Aqualia, Leitat i Aigües de Barcelona, on es van presentar els reptes principals de l’anàlisi de microplàstics, mètodes per reduir el risc associat als plàstics, experiències passades i projectes en curs, i l’estudi dels microplàstics en aigües de consum. La segona part, va consistir en una taula rodona en la qual va participar Sara Rodríguez i 5 investigadores i investigadors de diferents universitats i centres de recerca que formen part del CWP: UB, IDAEA-CSIC, EURECAT, ICTA-UAB, URV i ICRA. Els principals temes destacats van ser les tendències i els reptes futurs en microplàstics.

Font de la notícia: CWP http://www.cwp.cat/primera-edicio-water-talks-sobre-microplastics/

Comparteix