Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

L’ICRA promou la formació de joves professionals de l’aigua del sud-est asiàtic com a soci de INOWASIA

Divendres, 18 Juny 2021

L’ICRA participa com a associat a INOWASIA, un projecte Erasmus+, coordinat per la Universitat de Girona, dins del programa de Cooperation for innovation and the exchange of good practices Programme, amb un consorci d’11 socis de Cambodja, Laos, Vietnam, França i Espanya, i un pressupost total d’1 M€.

INOWASIA té com a objectiu formar una nova generació de joves professionals de l’aigua del sud-est asiàtic, amb una formació sòlida i multidisciplinària en gestió sostenible de l’aigua, que inclogui una visió global dels reptes actuals i futurs del sector, juntament amb un enfocament molt específic de les demandes locals i habilitats personals necessàries per unir-se i liderar el complicat mercat del sector de l’aigua.

Entre altres activitats, INOWASIA pretén:

1) Implementar cursos innovadors d’aigua als màsters existents a les universitats de Cambodja, Laos i Vietnam. Aquests cursos combinaran la formació en línia amb l’aprenentatge basat en problemes, una metodologia educativa on l’estudiant és el centre, que afavoreix el desenvolupament d’habilitats personals.

2) Construir una xarxa de living labs per implementar espais de cocreació i demostració de diversos aspectes del món de l’aigua, que faciliti la formació pràctica d’alt nivell, i alhora atregui empreses, ciutadans i altres agents interessats.

3) Crear una xarxa internacional de recursos hídrics composta per estudiants, acadèmics, professionals i grups d’interès per tal d’estimular una col·laboració transversal que pugui proporcionar solucions noves i creatives a tots els reptes potencials de l’aigua.

Comparteix