Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Neix EdiCitNet Toolbox, un catàleg interactiu d’eines dissenyades per donar suport a iniciatives alimentàries urbanes

Dilluns, 29 Març 2021

ICRA presenta EdiCitNet Toolbox, una col·lecció pública i en línia d’eines especialment dissenyades per a iniciatives urbanes relacionades amb l’alimentació que està disponible en 7 idiomes (English, Català, Español, Français, Deutsch, Português, Slovenščina).

L’EdiCitNet Toolbox ofereix una gran varietat d’eines i continguts:

–El catàleg més complet d’iniciatives relacionades amb l’alimentació urbana, que inclou Perfils interactius que mostren informació tècnica exhaustiva, avaluació de resultats i una secció per a la interacció entre la iniciativa i l’usuari de la plataforma en la qual l’usuari pot veure els pròxims esdeveniments i deixar comentaris. Alhora disposa de perfils no interactius que mostren una informació reduïda, en la qual no hi ha interacció ni comunicació.

–Eina de disseny i planificació que permet als usuaris crear les seves pròpies iniciatives relacionades amb l’alimentació urbana, proporcionant informació sobre els recursos necessaris i el potencial alimentari.

–Eina d’avaluació del rendiment que permet a l’usuari comparar el rendiment de les iniciatives relacionades amb l’alimentació urbana en termes de sostenibilitat, reptes urbans i serveis dels ecosistemes. A més, l’eina proporcionarà orientació sobre com millorar aquests resultats suggerint solucions basades en la naturalesa i posant en contacte l’usuari amb altres iniciatives de les quals pugui aprendre.

EdiCitNet Toolbox també està dissenyada per atendre una àmplia diversitat d’usuaris finals:

–Les persones que desitgin implicar-se en el moviment comestible de les seves ciutats poden utilitzar el catàleg per trobar iniciatives relacionades amb l’alimentació urbana en les quals puguin comprar productes comestibles locals o, per exemple, participar en un programa de voluntariat. També poden utilitzar l’eina de disseny i planificació per posar en marxa la seva pròpia iniciativa.

–Propietaris/participants d’iniciatives urbanes relacionades amb l’alimentació: poden utilitzar el catàleg per augmentar la visibilitat de la seva iniciativa, connectar amb la societat civil o ampliar la seva xarxa comestible, trobant altres iniciatives de les quals aprendre o amb les quals col·laborar. A més, poden utilitzar l’eina d’avaluació del rendiment per comprovar com funciona la iniciativa en termes de sostenibilitat, reptes urbans i serveis ecosistèmics, i també per obtenir orientació sobre com millorar el funcionament.

–Planificadors urbans: poden utilitzar l’eina de disseny i planificació per dissenyar iniciatives relacionades amb l’alimentació urbana a escala de la ciutat i fer-se una idea del potencial alimentari i els recursos necessaris.

–Investigadors: poden utilitzar el Catàleg per trobar possibles casos d’estudi (ECS).

EdiCitNet Toolbox ha estat desenvolupada per l’ICRA, en el marc del projecte H2020 Xarxa de Ciutats Comestibles (EdiCitNet), i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Ljubljana per a l’eina de disseny i planificació.

Animem a totes aquelles persones involucrades en qualsevol mena d’iniciativa relacionada amb l’alimentació urbana a crear el seu propi perfil ECS a l’EdiCitNet Toolbox. Si teniu algun dubte, podeu contactar amb Joana Castellar, jcastellar@icra.cat.

Comparteix