Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Presentació sobre sistemes d’ajuda a la presa de decisions en el marc de Grup de Treball de Reutilització del CWP

Dilluns, 01 Febrer 2021

El passat 28 de gener es va celebrar una nova trobada del Grup de Treball de Reutilització del Catalan Water Partnership (CWP). L’objectiu d’aquestes trobades és intercanviar informació, novetats i tecnologies (a nivell català i internacional), promoure nous projectes innovadors, facilitar la col·laboració entre diferents sectors afins a la reutilització i promoure el contacte entre els socis del CWP per impulsar iniciatives de reutilització.

Joaquim Comas, investigador ICRA i professor associat de la UdG, va participar en la sessió per parlar sobre els “Sistemes d’ajuda a la presa de decisions per a l’avaluació d’esquemes de reutilització de l’aigua”.

En la seva exposició Joaquim Comas explicava que el desenvolupament de projectes factibles de reutilització de l’aigua requereix abordar diversos reptes. Per exemple, garantir la qualitat de l’aigua necessària per a diferents usos, seleccionar la tecnologia de tractament d’aigües més adequada, planificar la millor xarxa de distribució d’aigües regenerades o evitar riscos per a la salut o el medi ambient. “A més, hem d’avaluar les diferents alternatives basant-nos en múltiples criteris. I en aquestes situacions, l’ús d’eines d’ajuda a la decisió pot facilitar la feina als que han de prendre decisions”.

En aquesta línia Comas va explicar dos projectes diferents però complementaris que tenien l’objectiu d’ajudar al procés de presa de decisions en els sistemes de reutilització d’aigua: el projecte SUGGEREIX (finançat per l’Agència Catalana de l’Aigua) i el projecte Retos CLEaN-TOUR (finançat pel Ministerio de Economía y Competitividad).

Comparteix