Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

RECERCA ICRA: LIFE-RECYCLO

Dijous, 09 Desembre 2021

El projecte RECYCLO, liderat pels investigadors de l’ICRA Sara Rodriguez-Mozaz i Gianluigi Buttiglieri “RECYCLing waste water from small and medium sized laundries with advanced Oxidation process¨ ha rebut 74.140€ de finançament a la darrera convocatòria de Projectes LIFE. És un projecte coordinat per TREEWATER SAS (França), cinc socis més (inclòs ICRA) i un pressupost total de 1.48 M€ (finançat 0.8 M€).

LIFE RECYCLO té com a objectiu millorar l’eficiència dels recursos hídrics i reduir la descàrrega de contaminants proporcionant un procés innovador de reciclatge per a bugaderies petites i mitjanes. Les bugaderies són grans consumidores d’aigua a Europa, alhora que fonts importants de microcontaminants prioritaris al medi ambient. En aquest projecte es proposa aplicar una nova tecnologia, basada en oxidació avançada (AOP), per a la reutilització de l’aigua, la qual resulta molt prometedora a l’hora de degradar els contaminants emergents. Les tres bugaderies, que participen com a socis del projecte, es convertiran en exemples per al sector tèxtil en demostrar que el sistema funciona per a diferents volums d’aigües residuals i amb diferents característiques.

L’equip d’ICRA desenvoluparà el protocol de vigilància i adaptarà mètodes analítics a les aigües residuals de les bugaderies per a contaminants emergents com fàrmacs, agents antimicrobians, preservants, retardants de flama, plastificants i altres additius de plàstics entre d’altres. Amb aquests mètodes es caracteritzaran els efluents de les tres bugaderies i es determinaran les concentracions de contaminants emergents al llarg de les diferents configuracions de tractament a les bugaderies seleccionades. Altres participants a la unitat ICRA del projecte són la Dra. Sara Insa i la Dra. Diana Alvarez.

Comparteix