Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

RECERCA ICRA: NOWELTIES, Laboratori conjunt de doctorat per a nous materials i tecnologies de tractament d’aigua inventives

Dilluns, 05 Octubre 2020

El projecte NOWELTIES, coordinat per l’ICRA, és un Doctorat Conjunt Europeu (EJD) finançat pel programa MSCA d’Innovative Training Networks (ITN) de H2020. L’objectiu principal de NOWELTIES és organitzar una plataforma (Doctorat Conjunt Europeu) que proporcionarà oportunitats de formació d’avantguarda per a l’educació dels experts en tractament d’aigua del futur. L’activitat principal és un programa d’investigació compost per 14 projectes de recerca individuals executats per 14 investigadors doctorals contractats per institucions a Espanya (ICRA i Universitat de Santiago de Compostel·la), Alemanya (Universitat d’Aachen i Universitat Tècnica de Munic), Croàcia (Facultat d’Enginyeria Química i Tecnologia i Facultat d’Enginyeria Mecànica i Arquitectura Naval de la Universitat de Zagreb, Sèrbia (Facultat de Tecnologia i Metal·lúrgia de la Universitat de Belgrad i Institut de Física de Belgrad) i Itàlia (Universitat de Ferrara). La investigació se centra en el desenvolupament de tecnologies innovadores de tractament d’aigua (tractaments biològics avançats, processos d’oxidació innovadors, sistemes híbrids) que permeten satisfer les diverses demandes de tractament per a un munt d’usos interconnectats que sorgeixen dels cicles d’aigua.

L’acció centra l’experiència de diversos instituts de tot Europa en els problemes actuals del tractament d’aigües residuals, que converteix la xarxa en una poderosa eina per al desenvolupament de noves tecnologies de tractament que es necessiten amb urgència. El projecte no només ofereix una àmplia educació científica als 14 investigadors en etapa inicial, sinó que també els desafia a desenvolupar la seva capacitat per adaptar-se a nous entorns, augmentar el seu domini de l’idioma i ampliar el seu horitzó cultural, per convertir-los en ciutadans i investigadors europeus madurs.

Durada del projecte:Febrer 2019 – Gener 2023
Coordinadora: Prof. Mira Petrovic
Altres participants de l’ICRA:  Prof. Jelena Radjenovic, Prof. Wolfgang Gernjak

Comparteix