Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Contaminants antropogènics en l’aigua. Fonts i impactes en el medi ambient aquàtic i en la salut humana amb Mira Petrovic

Els productes químics formen part de la nostra vida diària. L’activitat humana emet una gran quantitat de productes químics a l’entorn i el resultat és una exposició contínua a les complexes barreges químiques que afecten els ecosistemes i els éssers humans. L’aigua de rius i llacs o l’aigua subterrània sovint estan contaminades per aquests productes químics, als quals estem exposats a través de l’aigua potable. En aquesta conferència es resumiran els coneixements científics actuals.

Mira Petrovic és professora d’investigació de l’ICREA, des del 2005. Doctora en química per la Facultat d’Enginyeria i Tecnologies Químiques de la Universitat de Zagreb (Croàcia). Del 1999 al 2011 va desenvolupar la seva tasca investigadora al Departament de Química Ambiental de l’IDAEA-CSIC. Actualment és investigadora sènior a l’Institut Català d’Investigacions de l’Aigua (ICRA), on és cap de l’Àrea de Qualitat de l’Aigua i responsable de la línia d’investigació de contaminants en els processos del tractament d’aigües. Ha publicat més de dos-cents articles científics i ha participat en trenta projectes europeus.

10 de novembre de 2021, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.
11 de novembre de 2021, a les 12.00 h, al Teatre Municipal de Roses.

Organitza: Casa de Cultura de la Diputació de Girona i Ajuntament de Roses. Conferència inclosa dins del Cicle de divulgació científica “Intel·ligència creativa”, coordinat per Juan Jesús Aznar, i que enguany està dedicat a l’aigua.

  • Data

    Dimecres, 10 Novembre 2021

  • Comparteix