Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

INCIBE i la Càtedra en Digitalització i Ciberseguretat Hídrica, amb la participació de l’ICRA-CERCA, organitzen el seu primer workshop

Divendres, 05 Juliol 2024

La Universitat de Girona (UdG) ha acollit el primer worksop sobre seguretat hídrica organitzat per l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), la Càtedra en Digitalització i Ciberseguretat Hídrica i els col·laboradors de la Càtedra: Catalan Water Partnership, ICRA-CERCA, Eurecat, Agbar i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. En aquesta primera presa de contacte s’han posat en comú les diferents sensibilitats i accions existents enfront de la ciberseguretat hídrica a l’estat espanyol.

El vicerector de Projectes Estratègics i Internacionalització de la UdG, Josep Calbó, ha dut a terme la benvinguda institucional a la trentena de persones que ha aplegat la jornada de treball. La trobada ha comptat amb presentacions sobre l’estat de la digitalització en el sector de l’aigua, les seves obligacions legals i la gestió de la ciberseguretat en el sector des de diferents perspectives. La jornada ha finalitzat amb una posada en comú i una taula rodona de conclusions i futures línies de recerca.

L’objectiu de la Càtedra en Digitalització i Ciberseguretat Hídrica és el desenvolupament de coneixements i capacitats en ciberseguretat aplicada al sector hídric, promovent la cultura de la ciberseguretat a l’estat. La Càtedra pretén fer front als riscos que genera la digitalització en un sector crític com són les infraestructures de servei, distribució i sanejament de l’aigua.

La complexitat de la gestió del cicle de l’aigua i la necessitat de la seva ciberseguretat implica la necessitat d’una aproximació pluridisciplinària, que enllaça amb la suma d’intel·ligències, un dels elements clau a desenvolupar per part de la UdG. Tant és així, que al Pla Estratègic UdG2030: la Suma d’Intel·ligències, aprovat el 2019, ja es feia incís en la necessitat de donar rellevància a les aproximacions pluridisciplinàries per fer front els reptes disruptius de l’actualitat.

En aquest sentit, la Càtedra centra els seus esforços en el desenvolupament tecnològic i digital de les empreses, la ciutadania i les institucions públiques implicades, oferint solucions als reptes més importants als quals s’enfronta el sector.

Comparteix