El vicerector de Projectes Estratègics i Internacionalització de la UdG, Josep Calbó, ha dut a terme la benvinguda institucional a la trentena de persones que ha aplegat la jornada de treball. La trobada ha comptat amb presentacions sobre l’estat de la digitalització en el sector de l’aigua, les seves obligacions legals i la gestió de la ciberseguretat en el sector des de diferents perspectives. La jornada ha finalitzat amb una posada en comú i una taula rodona de conclusions i futures línies de recerca.
L’objectiu de la Càtedra en Digitalització i Ciberseguretat Hídrica és el desenvolupament de coneixements i capacitats en ciberseguretat aplicada al sector hídric, promovent la cultura de la ciberseguretat a l’estat. La Càtedra pretén fer front als riscos que genera la digitalització en un sector crític com són les infraestructures de servei, distribució i sanejament de l’aigua.
La complexitat de la gestió del cicle de l’aigua i la necessitat de la seva ciberseguretat implica la necessitat d’una aproximació pluridisciplinària, que enllaça amb la suma d’intel·ligències, un dels elements clau a desenvolupar per part de la UdG. Tant és així, que al Pla Estratègic UdG2030: la Suma d’Intel·ligències, aprovat el 2019, ja es feia incís en la necessitat de donar rellevància a les aproximacions pluridisciplinàries per fer front els reptes disruptius de l’actualitat.
En aquest sentit, la Càtedra centra els seus esforços en el desenvolupament tecnològic i digital de les empreses, la ciutadania i les institucions públiques implicades, oferint solucions als reptes més importants als quals s’enfronta el sector.