Institut Català de Recerca de l'Aigua Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua

Participació a l’Assemblea anual del projecte EMERGE

Dimarts, 13 Juny 2023

L’assemblea anual del projecte de la UE EMERGE es va celebrar del 7 al 9 de juny a Hèlsinki, Finlàndia. El projecte EMERGE, coordinat per FMI (Institut Meteorològic de Finlàndia) té com a objectiu quantificar i avaluar els efectes de les possibles solucions per a la reducció de les emissions del transport marítim a Europa i desenvolupar estratègies i mesures efectives per disminuir els impactes ambientals del transport marítim.

L’equip de l’ICRA (M. Petrovic, Sara Rodríguez-Mozaz M. Gros i E. Garcia) lidera un paquet de treball que té com a objectius recollir i sintetitzar dades experimentals sobre les aigües residuals abocades al mar i identificar els contaminants més rellevants des del punt de vista ecotoxicològic. A la reunió es va presentar la síntesi de les troballes (resultats de l’anàlisi química de l’aigua de rentat dels tubs d’escapament, scrubber water, les aigües grises i aigua de mar de cinc casos d’estudi pràctics).

Aquests resultats, juntament amb les dades sobre les emissions a l’aire, s’utilitzaran per desplegar el marc de modelització per avaluar la idoneïtat a mitjà i llarg termini, de l’eficàcia, la rendibilitat i els impactes potencials d’una varietat d’escenaris de control d’emissions marítimes al medi marí al voltant del litoral europeu

Comparteix