Més de 100 persones de tot Europa van assistir al Webinar del projecte HYDROUSA que va tenir lloc virtualment el 9 de juliol. Aquest seminari virtual va ser organitzat pel CWP, ICRA, la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes i l’Impact Hub Athens, amb l’objectiu de difondre els avenços en el desenvolupament del projecte HYDROUSA.
Sara Gabarrón, Project Manager del CWP, va obrir la sessió i va presentar l’agenda del webinar així com el primera ponent, el Coordinador del Projecte Simos Malamis, que va donar el tret de sortida al webinar presentant el concepte del projecte Hydrousa i els seus objectius. Giulia Cipolletta i Francesco Fatone de l’UNIVPM van seguir explicant la legislació, les barreres i les oportunitats de les comunitats descentralitzades, deixant la paraula a Patrik Karlsson de Alchemia-nova Grècia per presentar la valorització dels recursos hídrics alternatius d’aigua de pluja / aigua de mar.
A continuació, Fabio Masi de l’IRIDRA va oferir informació sobre la implementació de solucions basades en la natura per recuperar aigua. Després, Óscar Prado d’AERIS va presentar les oportunitats per recuperar energia de les aigües residuals. Tarek El Arabi, de la Universitat Helipolis, va explicar el reciclatge de nutrients: Fertilització d’un camp agroforestal, seguit de Zisis Tsiropoulos que va presentar la digitalització dels serveis HYDROUSA. La darrera presentació va ser a càrrec de Dimitris Kokkinakis, d’Impact Hub Athens, sobre com difondre la paraula: una comunitat d’aliats d’aigua. Abans de finalitzar el webinar es va dur a terme una interessant secció de preguntes moderada per Gianluigi Buttiglieri, investigador de l’ICRA, on tots els ponents van contribuir a resoldre les consultes dels assistents